Direktlänk till inlägg 7 augusti 2010

One night in Shanghai with some good old "chinese" friends

Av Ingrid - 7 augusti 2010 12:28

Lördag kväll och det ser ut att bli en lugn kväll hemma. Lite trött.


Igår kväll blev lite afterwork med fd grannar från Emerald. Jag gick ut med ett litet upprop bland gänget och lyckades få svar av 4 st som också fanns på plats, de flesta utan familj just nu då dom flesta familjer är kvar i Norden än så länge.


Det började med lite öl på Malones och sedan vidare till en mexrestaurang, Maya, med riktigt god mat kombinerat med Margerita, Corona. Goa och mätta sedan vidare till en bar/restaurang som heter Barbarossa som ligger mitt i folkets park, mitt bland alla höga hus. BArbarossa har en väldans mysig takterrass mitt bland trädkronorna där man kan njuta av god dryck (vattenpipa om man föredrar det) och bra utsikt med skyskraporna runt omkring. Där avslutade vi runt kl 1 och sedan var det bara för mig att vandra hem. Jag som är så van att behöva sitta i bil en god stund innan man kommer hem. Det har sina fördelar att bo centralt ibland. Det var kul att träffa grabbarna igen.


Igår kom containern till Helsingborg och det blev fullt ståhej med alla saker vi släpat hem. Garaget är numera proppfyllt med saker om in hunnit packats upp än och alla möbler är placerade i huset. Vilken otur att jag inte var hemma ... :) .

Jag ringde Ingrid när jag kom hem på natten och hon var väldigt nöjd med hur möblerna kommit på plats och det blev tydligen helt ommöblerat i huset. Jag Skypade i eftermiddags och fick en liten rundvisning mha datorn - Ett helt nytt hus att komma tillbaka till.

Idag har jag av uppenbara skäl tagit det lugnt. Förmiddagen lite frukost och sedan bokläsning. Därefter bestämde jag tid med Mr Ly och vi åkte till ett tehus jag fått tips om från en av mina kollegor. Där blev det gott te och lunch. Efter några timmar åkte vi tillbaka hem och Skypade med både Ingrid och Axel och med Hugo som just nu är hos farfar och farmor. Det blev ett kärt återseende för framförallt för Mr Ly. Han saknar familjen mycket säger han. Plötsligt fick han snabbt gå ifrån kameran. Tydligen mer känslor inblandade än vad vi trott, det ska mycket till innan en kinesisk man visar detta och jag antar det var ok när bara vi såg på. PÅ flygplatsen, när vi åkte hem, visade han inte mycket.


Tänkte förgylla bloggen med lite bilder från mitt nya hem:

  

Utsikten från balkong. Där är den! Den omtalade F-marknaden. Entren från baksidan under skylten med orange bokstäver. Har inte varit där än, saknar tillräcklig motivation och styrka.


  

En annan vinkel från balkongen. Granne med en byggarbetsplats kanske inte är 100% bra men inte många ställen i denna stan man slipper det. Dessutom är bygget stoppat under Expon så i November lär det väl dra på för fullt här.


  

Innergården från en annan balkong.


   

Kök och matplats.


Vardagsrum som hänger ihop med matplatsen.  





     

En gatubild utanför tehuset som påminner om när fransmännen kontrollerade en stor del av Shanghai, området kallas French Consession. Läs skylten ovan entren.

  

 
 
Ingen bild

Yvette

8 augusti 2010 15:05

Ja, som en av favoritsidorna på vår dator - startar ju er blogg upp varje dag. Bra att inte missa nya uppdateringar från dig, Anders. Spännande att se dina fina bilder från stan. Otroligt vilken bra skärpa. Passa på att läsa och göra egna saker nu - det lär du inte hinna hemma med allt som ska packas upp och ställas tillrätta ;-) Här ligger mina 3 sommarböcker fortfarande oöppnade och det utan container från Kina... Ha det gott! Hälsningar från oss alla i Kingelstad.

 
Ingen bild

Hugo och Axel

10 augusti 2010 16:02

Hej pappa
Vilken häftig utsikt du har från dina fönster!
Vi saknar dig jättemycket!

Kram från oss därhemma.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 2 februari 2011 13:55



Lite film och bilder från min innergård.         

Av Ingrid - 2 februari 2011 12:22

Ja, detta blir nog sista inlägget vad gäller Thorssonsinchina's äventyr i Asien.   Jag är precis hemkommen efter en liten tripp till Vietnam och har nu en dag på mig att packa, fixa det sista på kontoret och försöka "squeesa" ut det sista av Shan...

Av Ingrid - 15 januari 2011 11:31

Hej, Som vanligt så dröjer det lite mellan inläggen. Sorry!   Då är man tillbaka igen efter ett ganska långt uppehåll (tycker iofs inte resten av familjen) i Sverige över jul- och nyårshelgerna. Det var/är en rejäl vinter man fått uppleva i "Sved...

Av Ingrid - 13 december 2010 13:24

Denna tur blir ganska kort i Shanghai (och jag som redan tycker det går för fort). November och första veckan i december har det varit väldigt torrt och skönt väder men from igår så regnar det så där "underbart", rått och neverending - Brrr, int...

Av Ingrid - 22 november 2010 13:00

Tänkte jag skulle chocka med en uppdatering redan nu.   Söndagen blev ganska händelserik kan man säga: Jag blev hämtad av en kollega 06.30 för vidare färd till ett ställe utanför Shanghai, ca 1 timmes bilfärd. Jag hade äran att få hänga med i S...

Ovido - Quiz & Flashcards