Direktlänk till inlägg 18 november 2008

Trötta men glada...

Av Ingrid - 18 november 2008 00:00

...kom dom då fram till slut Patrik, Gunilla och Pontus.

Det är alltid lika roligt att träffa dom och vi har haft 11 mysiga dagar tillsammans. Veckan inleddes med fabricmarket där skjortor, blusar och kostym beställdes. Därefter har, "enligt traditionen", det blivit besök på fakemarket, Yuyuan, The Bund,  Taikang Road mm. Vi har också hunnit besöka det högsta huset i Kina (troligtvis högsta utsiktspunkten i världen från ett hus), en hisnande upplevelse på våning 100, på ca 480 m höjd där man bokstavligen hade Shanghai under sina fötter. Golvet var nämligen i glas men vi kunde ju känna oss helt trygga för vi blev upplysta om att glaset höll även om hela tre personer kunde hoppa på 1 m2 glas (hoppas det inte var tre kineser dom räknat med!). Någon om undrar vad det är som hänger utanför höga huset? Det är bara fönterputsarna - huhh!

Trevliga matställen hittade vi givetvis också för det finns ju en hel del av den varan. Däremellan har vi hunnit ta det lugnt.


Fredagskvällen blev bf (barnfritt) och då passade vi på att käka gott i french concenssion. Sedan kom frågan vad vi skulle hitta på efter middagen nu när vi hade "chansen". Olika förslag diskuterades och bla kom Anders med det något moraliskt tveksamma förslaget att vi skulle hitta något ställe för massage. Med viss tveksamhet från våra gästers sida så gick färden till ett  ställe Anders kände till (???). 45 minuters massage för samtliga gick att ordna och herrarna valde fotmassage medan damerna valde rygg/nackmassage- Succé. Mätta, välknådade och trötta åkte vi sedan hemåt och somnade gott.


Peking har vi också hunnit med. I lördags kväll äntrade båda familjerna nattåget Shanghai - Peking och ca 12 timmar senare vaknade vi upp i ett soligt men kaaallllt Peking. Transport till hotellet ordnades efter sedvanligt dividerande och köpslående. Efter incheckning på hotellet så var transport ordnad till kinesiska muren. Efter ca 2 timmar så kom vi fram till "the Great Wall" och den var verkligen "great". Muren var nog det som vi kommer att minnas bäst från detta besöket. Vi hann givetvis med andra sevärdheter så som himmelska fridens torg, förbjudna staden, lite hutonger, äta Peking-anka och snabbt besök vid OS-arenan. Nattmarknaden med intressanta maträtter så som skorpionspett, ormspett mm studerades också. Vi kunde också konstatera att Peking och Shanghai skiljer sig väldigt mycket. Peking känns mera Kina.



 
 
Ingen bild

Yvette

18 november 2008 17:14

Vilken utflykt! Måste vara kul med vänner på besök?! Kul att träffa Pontus också, eller hur Hugo och Axel?
Kram på er därborta från familjen Olsson

 
Ingen bild

alexandra

18 november 2008 18:52

oj vad ni får uppleva mycket i Kina.

 
PIA

PIA

18 november 2008 19:17

Vilken under bar resa ni har gjort till Peking. Det höga huset hade de nog inte fått upp mig i tror jag med glasgolv ohhhh.
Ha det så länge.
Kram

http://www.giraffstallet24.blogspot.com

 
Ingen bild

fam Weberg

22 november 2008 19:38

Hejsan!
Vi hoppas att ni har det bra i Kina och att barnen hinner ses när ni kommer hem. Ludwig frågar ibland hur Hugo har det i Kina. Maila gärna om ni har en stund över! Hälsningar Jenny, Ludwigs mamma ( forli@telia.com )

 
Ingen bild

fam Thörn-Ohlsson

24 november 2008 22:12

Jösses, vilka kontraster på konstruktioner. Muren verkar stå sig ännu. Där ligger NCC i lä. Fick du några materialtips Anders? Nu längtar vi efter thorssonsigörarp. Varmt välkomna hem. Kram från Annica med familj.

 
Ingen bild

Helena

28 november 2008 08:32

Hej Ingrid!
Vad kul att se hur ni har det! Roligt med lite besök hemifrån Sverige va! Det verkar vara nya upplevelser hela tiden.
Vi hade tjej-julen igår, saknade dig där. Jag fick din present, passar perfekt! Här väntar en paket till dig också när du kommer! Hörde att du antagligen kommer i början av december. Ha det så bra!
Kram
Helena

 
Ingen bild

Anki Ågren

1 januari 2009 17:52

Hejsan på er....gissar att ni fortfarande är här i Sverige..hade varit kul att träffas ska du till Christel någon dag.'

Kram o Gott Nytt År från Anki

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 2 februari 2011 13:55



Lite film och bilder från min innergård.         

Av Ingrid - 2 februari 2011 12:22

Ja, detta blir nog sista inlägget vad gäller Thorssonsinchina's äventyr i Asien.   Jag är precis hemkommen efter en liten tripp till Vietnam och har nu en dag på mig att packa, fixa det sista på kontoret och försöka "squeesa" ut det sista av Shan...

Av Ingrid - 15 januari 2011 11:31

Hej, Som vanligt så dröjer det lite mellan inläggen. Sorry!   Då är man tillbaka igen efter ett ganska långt uppehåll (tycker iofs inte resten av familjen) i Sverige över jul- och nyårshelgerna. Det var/är en rejäl vinter man fått uppleva i "Sved...

Av Ingrid - 13 december 2010 13:24

Denna tur blir ganska kort i Shanghai (och jag som redan tycker det går för fort). November och första veckan i december har det varit väldigt torrt och skönt väder men from igår så regnar det så där "underbart", rått och neverending - Brrr, int...

Av Ingrid - 22 november 2010 13:00

Tänkte jag skulle chocka med en uppdatering redan nu.   Söndagen blev ganska händelserik kan man säga: Jag blev hämtad av en kollega 06.30 för vidare färd till ett ställe utanför Shanghai, ca 1 timmes bilfärd. Jag hade äran att få hänga med i S...

Ovido - Quiz & Flashcards