Alla inlägg den 28 maj 2009

Av Ingrid - 28 maj 2009 14:22

Idag har det varit helgdag i Kina. Dragonboat-festival kallar man dagen och man ska väl troligtvis köra drakbåt då men vi har i alla fall inte sett till några (men vi har inte letat heller).  Vår chaffis, denna underbara person, bjuder med barnen till nöjespark tillsammans med sin dotter Chin Chin. Han behövde ju verkligen inte göra detta på sin lediga dag men sån är han. Mr Ly Wei Ming kommer vi säkert att sakna när vi flyttar tillbaka till Sverige. Som en säkerhetsåtgärd så bjöd Anders in sig som extra överrock till vår minsting, man vet ju aldrig med Axel vad han kan hitta på. Dom hade en kanondag på en helt okej nöjespark. Stort Pariserhjul, forsränning och diverse andra karuseller hanns med. Som vanligt i detta land så har en väldig massa andra personer kommit på samma idé. I något fall fick dom vänta uppemot en timma på att komma fram och det var enda nackdelen. Lite språkförvirring blev det när maten skulle beställas. Anders visste att Axel gillade grillspett och försökte förklara detta genom att peka på några andra som åt detta och dessutom säga att det var kyckling det skulle vara (så Axel inte skulle få bläckfisk). Det som beställdes var en köttbit, ris och ett kokt ägg - ja, det var ju något med kyckling i alla fall...

Hugo och kompisen Tobias är numera mycket förslagna insektssamlare och det samlas både gråsuggor (eng. Roly poly), spindlar och diverse andra småkryp. Dessa samlas i insektslåda och visas upp för alla som är intresserade och även dom som inte är så intresserade. Axel är också riktigt duktig på att samla insekter men finmotoriken är inte riktigt med så det blir ett visst "spill" av sönderklämda "bugs".

Vi måste få skryta lite. Hugo har blivit nominerad till något pris för att han varit duktig i skolan. Vi vet inte riktig vad han är nominerad till men det ska bli prisutdelning på skolan nästa vecka så vi återkomma med rapport senare.

Annat att rapportera: Imorgon har vi blivit bjudna till en brittisk familj som bor på området (föräldrar till Hugos klasskompis George)  - BAAARRRBECUE-Varning! Det ska bli trevligt för det blir gärna lite väl skandinaviskt ibland här på området.

"Wear a funny hat and bring a bottle"-dag på skolan nästa vecka -- Rapport senare.

Norska grannar som är på väg att flytta hem - Tråkigt!

Ingrid har börjat räkna ner till resan till Sverige. Tre veckor kvar nu. Anders kommer någon vecka senare.


Ovido - Quiz & Flashcards