Alla inlägg den 27 augusti 2008

Av Ingrid - 27 augusti 2008 16:15

Idag tog vi det lite lugnt på förmiddagen för vi skulle ju "bara" leta efter köksmöbler så det skulle vi ju lätt klara på eftermiddagen - Trodde vi ja!

Vi åkte hemifrån kl ett och kom hem kl halv nio och då hade vi bara hunnit med 4 affärer. Vi lyckades till slut hitta ett bord i en affär i en stor möbelgalleria och stolar i en annan. Lätt fixat trodde vi men det tog en timme för att köpa 10 stolar av samma typ. Det skulle skrivas papper och kvitton men affärsinnehavaren kunde bara läsa kinesisk text och rätt var det var sprang man iväg med andra kunder. Barnen tyckte inte detta var kul alls men försökte sysselsätta sig med att hoppa i möblerna så det var ganska livat men till slut ordnade det sig. Ingrid gick glad i hågen tillbaka till bordsaffären men fick där besked att det bordet affärsbiträdet visat oss på bild, det hade man inte.

Welcome to China! Nu hade vi köpt stolar till ett bord som inte fanns!

Vi fick i alla fall tag i en dammsugare så nu kan vi börja städa. Det tog bara en halvtimma att ordna med alla glada damer som skulle prata med Axel.


Matinköp tar också väldigt lång tid. Tänk er att ni går in på exempelvis ICA Maxi men ni kan inte förstå ett enda dugg av texten, knappt någon att fråga om råd samt att det är mycket annorlunda matvaror. Dessutom håller kineser hårt på att maten ska vara färsk, menar riktigt färsk. Tänk er att ni står i kön till kassan och det sprattlar friskt i kögrannens påse! Eller vad sägs om grillad anka med huvet kvar mm - Mycket "intressant".

Ovido - Quiz & Flashcards