Alla inlägg den 29 augusti 2008

Av Ingrid - 29 augusti 2008 02:10

Först och främst - Tack för alla trevliga kommentarer till våra inlägg. Vi läser dom med stort intresse. Vi hoppas att vi ska kunna fortsätta att lägga in inlägg i samma tempo (vi börjar få kommentarer om att vi inte lagt in något på flera daagar) men risken är väl stor att det inte går.


Idag skulle vi till skolan för registrering och information. Hör och häpna, det tar bara tio minuter att köra till skolan! Som vanligt var det mycket intryck på en gång och någon form av organiserat kaos. Inköp av skolunifomer stod bl a på schemat.

I gympasalen fick vi hjälp av en kinesisk assistent för att prova och som vanligt blev det lite förvecklingar. Vi fick frågor som:

- "vill ni ha en skolkeps?"

- och vi frågade tilbaka "är det obligatoriskt?"

- Svar: "Ja"

- Varför frågade dom då om vi ville ha????

När vi sedan provat genom kollektionen (behöver vi säga att barnen inte tyckte detta var en höjdare) så skulle en kinesisk dam plocka ihop allt och ni som följt tidigare inlägg har väl redan gissat att man inte hade alla prylar  - Vi får köpa kepsen till Axel nästa vecka.

Därefter gick på information i respektive klassrum. Det verkar vara bra lärare och bra skola. Hugo kommer också att gå på speciallektioner för att snabbt komma igång med engelskan. Det kommer nog bli tufft för barnen i början.

Klasskamraterna kommer från alla möjliga håll - Japan, Indien, Ungern, USA, England, Canada mm. Vi har också träffat en svensk familj med barn i samma ålder som våra men dom kommer inte att gå i samma klass men troligtvis träffas på speciallektionerna.


Ovido - Quiz & Flashcards