Direktlänk till inlägg 21 maj 2009

Dads and Lads Campout, Barbecue on 8th och lite gott & Blandat

Av Ingrid - 21 maj 2009 15:41

Vi börjar verkligen slöa till. Nu har det hänt igen - Slarv med bloggen - unacceptable!  Sorry, Sorry!

Vi ser att det är många besökare som kollar in vår blogg och så möts dom av samma blogg under lång tid. På förra bloggen fick vi en kommentar från en anonym besökare och det var ju lite överaskande men kul. Tack för titten signatur "Fri själ". Vi trodde nog bara det var "närmast sörjande" som följde oss på cyberspace.

Självklart har det hänt en hel del saker sen sist. Var ska vi börja, jo kinesisk grillpremiär eller BAAAARRRBECUE som det heter för vi bor ju i en kopia av ett amerikanskt bostadsområde. Vi har köpt en klot-Weber (kopia förstås) och passade på att bjuda in lite trevliga grannar på helstekt, härligt, maffigt kött(ibland längtar man verkligen efter "massivt" kött här) och Ingrids specialpotatissallad. Innan maten var klar blev det dramatiska förvecklingar. De norska grannarna fick helt plötsligt förhinder då deras dotter trillat och brutit armen. Dom fick snabbt ta sig in till sjukhuset och det visade sig att att det var ett komplicerat brott och man var tvungen att operera dagen efter. Det blev ett herrans liv då det visade sig att föräldrarna inte fick vara med när hon vaknade upp efter operationen. Vi fick kalla in andra norska grannar som "reserver". Det blev en trevlig kväll till slut.

Mera BAAAARRRBECUE blev det när vänner på granngatan (8th) bjöd in till gatufest en söndageftermiddag. Go mad, goa vänner, trollkarl och lekar för barnen stod på programmet. Axel gillade skarpt att kasta vattenballonger och sin vana trogen så brydde han sig inte så mycket om att snällt köa. Från näst sista plats till att bli andra kastare smög han sig fram bakom kön och lekmamman Annelie och stod snart på pallen för att få kasta.

"Dads and Lads Campout" har också avverkats i lördags. Endast pappor och söner tillåtna för att tälta på skolans fotbollsplan - inga tjejbaciller här inte. Givetvis hade vi ju inte en tanke på att ta med oss tält och sovsäckar från Sverige så det fick vi i all hast köpa in på Decathlon (fransk sportaffärskedja som har allt). Ingen annan familj hade heller tänkt på detta för på planen fanns nästan bara tält med samma märke - bra business för Decathlon. Vi var ca 250 personer som deltog. Det var mycket aktivieter så som lekar, bus och mer BAAARRBECUE. Givetvis regnade det på natten, ganska mycket dessutom, men tältet höll riktigt bra. Hugo tyckte det var bäst med själva tältandet och att sitta i tältet och käka chips. Axel fick stanna hemma för tältfridens skull, han och mamma hade mysig hemmakväll med godis och popcorn.

Lite olika födelsedagskalas har också avverkats och det kommer flera.

Sommaren har kommit och med den MYGGEN. Ingrid har som vanligt tagit på sig rollen som fakir och har en hel bunke bett överallt.

 
 
Ingen bild

Lotta

21 maj 2009 17:25

Vad mysig med "Grille" som vi säger som kommer här nerifrån... Vi laddar den riktiga WEBER grillen för lite "Grille" till sommaren!
Bra idé med tältandet, kul och många pappor tyckte säkert det var mysigt!

 
Ingen bild

Vill vara anonym....

22 maj 2009 15:07

Ja, det var verkligen på tiden att denna blogg uppdaterades.
Vet inte om det beror på slarv, eller???
Men, men, kul att läsa att ni lever och har det bra.
Kan stolt tillägga att här hemma har vi en riktig Weber klotgrill.
Ha det kamrater

 
Ingen bild

Yvette

24 maj 2009 13:49

Härligt med uteliv, trots ert sällskap - myggen... Här har vi också invigt grillen och fick i torsdags en sommardag med shorts och uteliv, men på fredagen var kylan tillbaka och vi har regnkläder och stövlar på oss... Längtar efter att få grilla emd er på hemmaplan och höre fler historier från "andra sidan". Må gott tills vi ses!
Kram från landet!

 
Ingen bild

Kajsa

25 maj 2009 13:32

Haha! Jag tycker bara det verkar som Axel har vant sig vid Kina och anpassat sitt kösätt därefter...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 2 februari 2011 13:55



Lite film och bilder från min innergård.         

Av Ingrid - 2 februari 2011 12:22

Ja, detta blir nog sista inlägget vad gäller Thorssonsinchina's äventyr i Asien.   Jag är precis hemkommen efter en liten tripp till Vietnam och har nu en dag på mig att packa, fixa det sista på kontoret och försöka "squeesa" ut det sista av Shan...

Av Ingrid - 15 januari 2011 11:31

Hej, Som vanligt så dröjer det lite mellan inläggen. Sorry!   Då är man tillbaka igen efter ett ganska långt uppehåll (tycker iofs inte resten av familjen) i Sverige över jul- och nyårshelgerna. Det var/är en rejäl vinter man fått uppleva i "Sved...

Av Ingrid - 13 december 2010 13:24

Denna tur blir ganska kort i Shanghai (och jag som redan tycker det går för fort). November och första veckan i december har det varit väldigt torrt och skönt väder men from igår så regnar det så där "underbart", rått och neverending - Brrr, int...

Av Ingrid - 22 november 2010 13:00

Tänkte jag skulle chocka med en uppdatering redan nu.   Söndagen blev ganska händelserik kan man säga: Jag blev hämtad av en kollega 06.30 för vidare färd till ett ställe utanför Shanghai, ca 1 timmes bilfärd. Jag hade äran att få hänga med i S...

Ovido - Quiz & Flashcards