Alla inlägg den 18 april 2009

Av Ingrid - 18 april 2009 10:02

Anders har varit på tjänsteresa igen och då brukar det bli någon upplevelse att berätta om. Denna gång gicke färden till Guangzhou (= Canton), till den stora Canton-mässan. Här finns det mesta att hitta men det är nästan så det blir för mycket. Mycket folk, många nationaliteter och väldigt mycket prylar av alla de slag.


Men det var inte mässan som var det intressanta.

  • Efter mässa blev det obligatorisk fotmassage men lite längre denna gång. Hela 90 minuter och då hann dom även att massera trumhinnorna!? Hur gick det då till? Jo, dom höll  handen över örat och trumma det sedan med andra handen. Sedan höll dom en hand för varje öra och tryckte in och ut så det blev ändrat lufttryck. Annorlunda upplevelse och Anders undrade något över nyttan med denna behandling.
  • På vägen till hotellet så hittade Anders en jätteskylt eller vad sägs om bilden ovan som gör reklam för sjukhuset för män som botar manliga problem. Undrar om dom även kan bota nära-döden sjukdomen "Manlig förkylning".
  • I denna del av Kina äter man det mesta och Anders har provat orm (se bild) för första gången. Ormskinnet var INTE gott, särskilt konsistensen medan själva ormrätten var riktigt ok.

Annars är läget bra här. Vi har en riktigt fin sommardag idag, ca 22 grader. Grannarna spontaninbjöd till våfflor utmed gatan. Trevligt

Nu laddar vi för nästa besök. Anders föräldrar, syster och kusinen Jonna landar på måndag. Marknader, Yu Garden, The Bund mm var beredda!

Ovido - Quiz & Flashcards