Alla inlägg den 5 april 2009

Av Ingrid - 5 april 2009 11:16

Nu har våren kommit - igen! Rått, kallt och regnigt väder slog plötsligt om igen till en härlig vårdag. Skönt för vi är riktigt trötta på regnandet nu.

Idag har Axel, Anders och Ingrid varit på shoppingtur. Sandaler till barnen var målet idag. Axel var inte på skoprovarhumör idag (heller) men efter visst tumult så hittade vi rätt storlek och typ. Efter den utmaningen smakade det gott med lunch på en trevlig italiensk restaurang utmed floden. Riktigt god pizza och pasta bjöds det på. Härligt att njuta denna lunch på verandan med floden och skylinen i bakgrunden. Men smakar det så kostar det - Skitdyr pizza.

Anders har varit på resande fot hela veckan. Helsingfors - Riga - Stockholm stod på programmet med diverse möten med NCC kollegor. Stockholm var inte planerat men det visade sig att danska kollegor skulle till Stockholm för att studera ett projekt där man köpt kinesiska produkter. Så 17 timmar i "det gamla, du fria" klämdes in i reseprogrammet. Anders bodde i centrala Stockhom och berättade att han fick lätt panik över att inte först hitta en matbutik. Till slut hittade han en ICA Nära (=Nära himmelriket) där man kunde hitta dom där sakerna som man inte kommer på att man saknar förrän man reser utomlands. Begränsad plats i den lilla resväskan gjorde att inköpen begränsades något men lite bra att ha till hela familjen köptes in.

Ingrid har under senaste tiden "gjort stan" (igen) tillsammans med väninna och dennes svärmör. Under en tur i de äldre delarna kan man få se mycket. Vi skickar med lite bilder från den turen så som skodon på tork, lite middagsmat(?) och vårbild.

Under de senaste veckorna har de varit aktiviteter på skolan igen. Hugo hade föreställning för att visa vad klassen lärt sig på Mandarinlektionerna och Axel hade picknick - i gympasalen för att det regnade så mycket.

Nu laddar vi för påskresan till Hongkong och återkommer med rapport nästa vecka

Ovido - Quiz & Flashcards