Alla inlägg den 17 september 2009

Av Ingrid - 17 september 2009 15:34

Axel och Linn  

Dags att uppdatera bloggen. Det var ett tag sedan.

Det har inte hänt så mycket sedan sist faktiskt eller är det så att vi redan blivit "kinesifierade" och inte lägger märke till så mycket längre. Bilden visar nya "familjemedlemmen" Linn som blivit Axels favorit. Nu funkar markservicen mycket bättre än förra året.

Igår var Anders ute med sina arbetskollegor. Först var det middag, skaldjursbuffé med massa en mumsigt och en hel del obeskrivbara rätter. Anders siktade in sig på sushin, det är en favorit. Därefter var det dags för eftersläckning och efter diverse diskuterande (det stod mellan fotmassage, KTV och pub) så bestämdes att man skulle åka vidare till en pub men efter ytterligare dividerande så kom man på att vi kunde kombinera pub och KTV och att det skulle bli billigare. Sagt och gjort så styrdes bilen mot lämplig inrättning och snart kom man fram till KTVn. Där blev vi inhysta i ett litet rum med TV och mikrofoner. Nu kanske dom mer listiga av våra läsare räknat ut vad KTV är - KARAOKE! Efter ytterligare diskussioner och nästan handgemäng om vem som skulle välja sånger så kom gruppen igång. Det var smäktande, sorgliga kinesiska kärlekssånger, kinesisk discopop, äldre kinesiska kampsånger blandat med lite västerländska gamla slagdängor. Helt fantastiskt att se hur engagerade mina kollegor blev och kunde konstatera att det fanns dolda talanger i gruppen. Gu Banglins kinesiska power-kampsång gick inte av för hackor, vilken inlevelse! Givetvis blev chefen (=Anders) tvingad till framträdande - inte lika rätt på tonerna kanske. Det mest komiska med det hela var att se vilka filmsnuttar som hörde till respektive sång. När vi sjöng "Yellow Submarine" så visade man film på flygplan, månraketer mm - Måste vara kinesisk logik. "Hey Jude" sjöngs av en mycket medioker kopia av Paul McCartney där dubbningen inte heller hängde med.

Helgen som väntar blir intensiv. Fredag är det "Welcome Back Party", lördag blir det middag hos norska grannarna och på söndag kör vi födelsedagskalas i repris för grabbarna. 

Nästa helg så kommer Jocke och Eva med barn på besök, det ska bli kul.

Ovido - Quiz & Flashcards