Alla inlägg den 22 september 2009

Av Ingrid - 22 september 2009 14:48


En helt vanlig(om den nu kan vara vanlig här) arbetsdag på kontoret så händer det plötsligt saker utanför fönstret. Rep, slitna och ganska tunna, hänger plötsligt utanför fönstret och strax efter kommer "förklaringen" glidande förbi. Fönsterputsning står tydligen på programmet idag. Vet inte om ni se hur det fungerar men fönsterputsaren sitter på en liten bräda som hänger i ett rep(alldeles för tunnt verkar det som).I ena handen har han en liten sugpropp som han fäster mot fönstret och i andra handen putsutrustningen. Linlåset är inte av modernaste snitt kan jag lova men det verkar funka - även på 20e våningen! Undrar hur många fönsterputsare det går åt på ett år här?


Helgen blev, som vi befarade i förra inlägget, ganska intensiv. Fredagens "Welcome Back Party" blev en trevlig tillställning, lite lugnare för oss denna gången då vi tog med Linn för lite hjälp med barnpassningen. Helt plötsligt kunde vi äta på samma gång till skillnad mot förra året då en av oss hela tiden fick stå i matkö. Gött väder, underhållning för barnen, liveband och god mat är ett bra recept för trevlig tillställning. Lördagen bjöd på tårtbak och sedan lite relax vid/i poolen och därefter middag hos våra norska grannar. Hans-Otto bjöd på helt fantastisk hemmagjord pizza, kanongod pizzadeg och härlig fyllning eller vad sägs om parmaskinka, mozzarella, pinjenötter toppat med ruccola, specialtomatblandning, lite havsalt och några stänk olja. En trevlig kväll till mao.


Söndagen blev barnens dag. Vi hade lovat dom födelsedagskalas i Kina också. Sagt och gjort, vi hyrde in oss i en lokal, fixade mat och tårta och hyrde en hoppborg. Ca 20 barn kom för att fira Hugo och Axel och det blev som ni förstår full fart direkt, ett tag var nog nästan alla barnen i hoppborgen samtidigt och den var inte jättestor precis. En av dagens huvudattraktioner var att kasta vattenballonger på barnens far. Barnens mor(mha av andra föräldrar på kalaset) kom på den lysande idén att Anders kunde stå på kanten av poolen och så fort barnen träffade skulle det innebära dopp i poolen - Och det blev många dopp.... för vattenballongerna gick inte sönder och barnen kunde kasta länge.....men vi tror det blev ganska populärt och vad gör man inte för barnen! (Vi kommer att lägga in lite bilder senare).

Vi hörs!





Lite fler bilder från kalaset som utlovats

      

Ovido - Quiz & Flashcards