Direktlänk till inlägg 13 februari 2010

Orangutang, here we come!

Av Ingrid - 13 februari 2010 03:15

Vädret i Shanghai kan verkligen vara nyckfullt, det har vi rapporterat flera gånger men denna veckan tar nog priset. I början av veckan hade vi mellan 18-20 grader varmt med folk som gick i kortärmat och i slutet av veckan runt nollan med hagel och kylslaget inomhus. Lite svårt att vänja oss med dessa tvära kast.


Då var sista veckan, innan ledigheten för kinesiska nyåret, i skolan avklarad. Det har varit ganska många aktiviteter i skolan och det är svårt att hänga med i vad som ska ordnas inför varje dag. I torsdags hade Hugo "Castle Day" och då var han utklädd till Gycklare och ni som följt tidigare inlägg vet hur vi fick tag i den dräkten.

  


Tidigare i veckan var vi på kvartssamtal (som varade i tio minuter) för både Hugo och Axel. Vi träffade Hugos mattelärare (= klassföreståndare) och hans engelska lärar samt Axels lärare. Överlag positiva kommentarer vilket ju gläder och lugnar de oroliga föräldrarna, särskilt Hugos engelska lärare var väldigt positiv. Hugo var oerhört fokuserad på lektionerna, gjorde övningarna utan större problem, snabbt och elegant. Föräldrarna blev positivt överraskade för han visar inte riktigt upp dom sidorna när Ingrid gör läxorna med honom, då är det precis tvärtom. Herr Thorsson junior "drar nog en penna eller två" med sina föräldrar verkar det som. Bra att veta inför kommande läxor, han kan mer än vad han gör sken av - Den luringen!

Axels lärare var också nöjd. Han är definitivt smart och det behövs ibland en del kluriga förhandlingar med honom för att få resultat. Stor fantasi och kreativt, undersökande tänkande utmärker också Axel och han lär in saker på lite annorlunda sätt än andra barn. Skönt att höra för vi har ibland varit lite undrande över hans utveckling. Han pratar mycket med lärarna och hans favoritkompis är svenska Ludvig. Han börjar söka mer och mer kontakt med andra barn också - men inte tjejer för dom var tydligen inte alls intressanta förutom Ana, från Sydamerika någonstans, för hon var inte så "tjejig" som dom andra.

I fredags var det avslutningsfest på skolan och barnen hade traditionella kinesiska dräkter. Ingrid var på fest hos Axels klass med "plates of fingerfood"

    


Kinesiska nyåret märks rätt tydligt i denna stad och i vårt bostadsområde. Från att vara en igenkorkad stad med fullständigt kaos i trafiken till knappt några bilar alls på gatan. Det gick väldigt fort att åka hem från jobbet igår mot vad som är brukligt. Här på området är det också ganska ödsligt, dom flesta passar på att åka iväg någonstans.

Och det tänker vi också göra på måndag. Denna gång lockar stranden och djunglerna på Borneo, malaysiska delen, nära staden Kota Kinabalu. OCH ORANGUTANGERNA.

HAPPY NEW CHINESE YEAR OF THE TIGER!!! Det är nyårsdagen idag!

 
 
Ingen bild

Yvette

15 februari 2010 12:45

Gott nytt tiger-år på er också! Så fin Axel är i sin dräkt och Hugo som gycklare. Lite nya tricks intränade också?
Må så gott och en riktigt skön semester önskar vi er!
Från ett snöigt Sverige (nysnö idag också).

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 2 februari 2011 13:55



Lite film och bilder från min innergård.         

Av Ingrid - 2 februari 2011 12:22

Ja, detta blir nog sista inlägget vad gäller Thorssonsinchina's äventyr i Asien.   Jag är precis hemkommen efter en liten tripp till Vietnam och har nu en dag på mig att packa, fixa det sista på kontoret och försöka "squeesa" ut det sista av Shan...

Av Ingrid - 15 januari 2011 11:31

Hej, Som vanligt så dröjer det lite mellan inläggen. Sorry!   Då är man tillbaka igen efter ett ganska långt uppehåll (tycker iofs inte resten av familjen) i Sverige över jul- och nyårshelgerna. Det var/är en rejäl vinter man fått uppleva i "Sved...

Av Ingrid - 13 december 2010 13:24

Denna tur blir ganska kort i Shanghai (och jag som redan tycker det går för fort). November och första veckan i december har det varit väldigt torrt och skönt väder men from igår så regnar det så där "underbart", rått och neverending - Brrr, int...

Av Ingrid - 22 november 2010 13:00

Tänkte jag skulle chocka med en uppdatering redan nu.   Söndagen blev ganska händelserik kan man säga: Jag blev hämtad av en kollega 06.30 för vidare färd till ett ställe utanför Shanghai, ca 1 timmes bilfärd. Jag hade äran att få hänga med i S...

Ovido - Quiz & Flashcards