Direktlänk till inlägg 29 augusti 2008

Skolstart.....

Av Ingrid - 29 augusti 2008 02:10

Först och främst - Tack för alla trevliga kommentarer till våra inlägg. Vi läser dom med stort intresse. Vi hoppas att vi ska kunna fortsätta att lägga in inlägg i samma tempo (vi börjar få kommentarer om att vi inte lagt in något på flera daagar) men risken är väl stor att det inte går.


Idag skulle vi till skolan för registrering och information. Hör och häpna, det tar bara tio minuter att köra till skolan! Som vanligt var det mycket intryck på en gång och någon form av organiserat kaos. Inköp av skolunifomer stod bl a på schemat.

I gympasalen fick vi hjälp av en kinesisk assistent för att prova och som vanligt blev det lite förvecklingar. Vi fick frågor som:

- "vill ni ha en skolkeps?"

- och vi frågade tilbaka "är det obligatoriskt?"

- Svar: "Ja"

- Varför frågade dom då om vi ville ha????

När vi sedan provat genom kollektionen (behöver vi säga att barnen inte tyckte detta var en höjdare) så skulle en kinesisk dam plocka ihop allt och ni som följt tidigare inlägg har väl redan gissat att man inte hade alla prylar  - Vi får köpa kepsen till Axel nästa vecka.

Därefter gick på information i respektive klassrum. Det verkar vara bra lärare och bra skola. Hugo kommer också att gå på speciallektioner för att snabbt komma igång med engelskan. Det kommer nog bli tufft för barnen i början.

Klasskamraterna kommer från alla möjliga håll - Japan, Indien, Ungern, USA, England, Canada mm. Vi har också träffat en svensk familj med barn i samma ålder som våra men dom kommer inte att gå i samma klass men troligtvis träffas på speciallektionerna.


 
 
PIA

PIA

31 augusti 2008 09:52

Tjoho på er, vi har haft underbart väder denna helgen har hunnit med massor i trädgården vilket var jätte böhövligt.
Jag tror att Hugo kommer lära sig engelska jätte fort, vi har fått det omvända i min skolklass en kille från USA har flyttat hit och han kan inte ett ord svenska men nu kommer det ett och annat ord när han pratar med sina kompisar. Det roliag är att han nu hittat kompisar men de kan inte prata med varandra för våra elever har ju inte lärt sig engelska ännu. Det är kul att följa utvecklingen.
Ha en bra vecka och jag följer med spänning era upplevelser i Kina.

http://www.nogg.se/pia.sjolander

 
Ingen bild

Yvette

31 augusti 2008 21:49

Hej på er igen!
Sååå spännande att börja i en helt annorlunda skola, Hugo och Axel! Vi tänker mycket på er nu när ni ska börja på riktigt imorgon!
Stor kram och lycka till!
Adam & Jakob

 
Ingen bild

Karin & Börje

31 augusti 2008 21:54

Hej på er alla! Vi följer ert äventyr med stor nyfikenhet. Spännande med skola, uniform och snabbkurs i engelska! Barn fixar det mesta. Här hemma fortsätter sommaren som hade kommit av sig ett tag. Havet bjuder på 17-18 grader till morgondoppet. Kristallklart vatten! Othello-busen växer och frodas och börjar lära sig lite hyfs.
Vi önskar er mycket nöje med allt som ni ska upptäcka och erfara! Kul att ha kontakt. Kram från oss på Persgården

 
Ingen bild

Lotta

31 augusti 2008 22:07

Hej!
Kul att läsa... vi saknar er och känner att avståndet krymer i och med bloggen. Det blir en bra prövning med tiden... som det verkar vara gott om i Kina! Allt har något gott med sig. Skolan fixar barnen fort, de är mycket mer anpassningsbara och lättlärda än vad vi vuxna är!
Kram på er alla, Lotta H
(Me & I kläderna har kommit)

 
Ingen bild

Joel

1 september 2008 07:59

Ni får hälsa busarna från mig :D

 
Ingen bild

alexandra

1 september 2008 16:05

Oj vad spännande med skol uniform.Vad kul att killarna får lära sig engelska nu.
ha det bra

 
Ingen bild

Gunilla

3 september 2008 22:21

Hej Vänner!
Härligt att kunna följa era strapatser. Vi håller på att ansäka om visum och ska fixa lite vaccinationer. Passen är klara. Pontus längtar till Kina och till Kinesiska muren. Han tror att det är som i Thailand med hav och bad, men vi försöker förklara att det finns pool men att den inte ligger vid havet. Pontus önskar sig kinesiska pengar när han fyller år och håller på att planera vad han vill tror att han vill köpa. I fredags var jag på Sofieros trädgårdsdagar och tänkte på Ingrid. (Jag shopade lite för dig också. Ha det gott och hälsa pojkarna från oss.
Kram från Uttrarna på Ösögatan

 
Ingen bild

Anette

11 september 2008 13:30

Hej Ingrid,
Kul att läsa om Er. Anette Ingvert berättade på fikan om vad du hade skrivit och nu har jag oxå läst. Spännande resa ni gör! Verkligen lycka till!

Min morbror och hans fru bor oxå i Shanghai de heter Bengt och Christina Ohlsson, träffar du dom får du hälsa, men det bor väl jättemånga svenskar där nu efter vad jag förstår.

Må så gott!
(gamla kollegerna på Gorthons/Transatlantic tänker på Er)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 2 februari 2011 13:55



Lite film och bilder från min innergård.         

Av Ingrid - 2 februari 2011 12:22

Ja, detta blir nog sista inlägget vad gäller Thorssonsinchina's äventyr i Asien.   Jag är precis hemkommen efter en liten tripp till Vietnam och har nu en dag på mig att packa, fixa det sista på kontoret och försöka "squeesa" ut det sista av Shan...

Av Ingrid - 15 januari 2011 11:31

Hej, Som vanligt så dröjer det lite mellan inläggen. Sorry!   Då är man tillbaka igen efter ett ganska långt uppehåll (tycker iofs inte resten av familjen) i Sverige över jul- och nyårshelgerna. Det var/är en rejäl vinter man fått uppleva i "Sved...

Av Ingrid - 13 december 2010 13:24

Denna tur blir ganska kort i Shanghai (och jag som redan tycker det går för fort). November och första veckan i december har det varit väldigt torrt och skönt väder men from igår så regnar det så där "underbart", rått och neverending - Brrr, int...

Av Ingrid - 22 november 2010 13:00

Tänkte jag skulle chocka med en uppdatering redan nu.   Söndagen blev ganska händelserik kan man säga: Jag blev hämtad av en kollega 06.30 för vidare färd till ett ställe utanför Shanghai, ca 1 timmes bilfärd. Jag hade äran att få hänga med i S...

Ovido - Quiz & Flashcards