Direktlänk till inlägg 5 april 2009

Våren här - igen och vår i Sverige också (i varje fall i 17 timmar)

Av Ingrid - 5 april 2009 11:16

Nu har våren kommit - igen! Rått, kallt och regnigt väder slog plötsligt om igen till en härlig vårdag. Skönt för vi är riktigt trötta på regnandet nu.

Idag har Axel, Anders och Ingrid varit på shoppingtur. Sandaler till barnen var målet idag. Axel var inte på skoprovarhumör idag (heller) men efter visst tumult så hittade vi rätt storlek och typ. Efter den utmaningen smakade det gott med lunch på en trevlig italiensk restaurang utmed floden. Riktigt god pizza och pasta bjöds det på. Härligt att njuta denna lunch på verandan med floden och skylinen i bakgrunden. Men smakar det så kostar det - Skitdyr pizza.

Anders har varit på resande fot hela veckan. Helsingfors - Riga - Stockholm stod på programmet med diverse möten med NCC kollegor. Stockholm var inte planerat men det visade sig att danska kollegor skulle till Stockholm för att studera ett projekt där man köpt kinesiska produkter. Så 17 timmar i "det gamla, du fria" klämdes in i reseprogrammet. Anders bodde i centrala Stockhom och berättade att han fick lätt panik över att inte först hitta en matbutik. Till slut hittade han en ICA Nära (=Nära himmelriket) där man kunde hitta dom där sakerna som man inte kommer på att man saknar förrän man reser utomlands. Begränsad plats i den lilla resväskan gjorde att inköpen begränsades något men lite bra att ha till hela familjen köptes in.

Ingrid har under senaste tiden "gjort stan" (igen) tillsammans med väninna och dennes svärmör. Under en tur i de äldre delarna kan man få se mycket. Vi skickar med lite bilder från den turen så som skodon på tork, lite middagsmat(?) och vårbild.

Under de senaste veckorna har de varit aktiviteter på skolan igen. Hugo hade föreställning för att visa vad klassen lärt sig på Mandarinlektionerna och Axel hade picknick - i gympasalen för att det regnade så mycket.

Nu laddar vi för påskresan till Hongkong och återkommer med rapport nästa vecka

 
 
PIA

PIA

5 april 2009 18:10

Ohh vad jag kan sakna er när jag ser bilderna. Hugo pratade idag om att han skulle gräva en grop till Kina som kunde leta rätt på Hugo. Ha en trevlig semester. Själva ska vi spika plank under påskveckan. Kramar till er från oss.

http://www.giraffstallet24.blogspot.com

 
Ingen bild

Yvette

6 april 2009 12:54

Så härligt att ni också fått känna på våren nu. Vi har också aprilväder här med den variation som Sverige-vädret kan erbjuda. Just idag lyser solen härligt här!
Vi önskar er en trevlig påskresa!
Hälsningar från Kingelstad

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 2 februari 2011 13:55



Lite film och bilder från min innergård.         

Av Ingrid - 2 februari 2011 12:22

Ja, detta blir nog sista inlägget vad gäller Thorssonsinchina's äventyr i Asien.   Jag är precis hemkommen efter en liten tripp till Vietnam och har nu en dag på mig att packa, fixa det sista på kontoret och försöka "squeesa" ut det sista av Shan...

Av Ingrid - 15 januari 2011 11:31

Hej, Som vanligt så dröjer det lite mellan inläggen. Sorry!   Då är man tillbaka igen efter ett ganska långt uppehåll (tycker iofs inte resten av familjen) i Sverige över jul- och nyårshelgerna. Det var/är en rejäl vinter man fått uppleva i "Sved...

Av Ingrid - 13 december 2010 13:24

Denna tur blir ganska kort i Shanghai (och jag som redan tycker det går för fort). November och första veckan i december har det varit väldigt torrt och skönt väder men from igår så regnar det så där "underbart", rått och neverending - Brrr, int...

Av Ingrid - 22 november 2010 13:00

Tänkte jag skulle chocka med en uppdatering redan nu.   Söndagen blev ganska händelserik kan man säga: Jag blev hämtad av en kollega 06.30 för vidare färd till ett ställe utanför Shanghai, ca 1 timmes bilfärd. Jag hade äran att få hänga med i S...

Ovido - Quiz & Flashcards