Direktlänk till inlägg 14 april 2009

Hongkong och Disneyworld och bloggstrul

Av Ingrid - 14 april 2009 15:08

Ingrid har suttit halva kvällen och skrivit en lång blogg och klickade på "spara inlägget" - Och vips försvann bloggen ut i cyberspace utan att hitta tillbaka. Bara att börja om igen - Himla kul?!

Då var vi tillbaka igen i verkligheten efter en spännande tur till Hongkong. På liten ytan har man lyckats trycka ihop en spännande storstad som verkligen är en mix av Asien och Väst. Här finns mycket att upptäcka eller vad sägs om:

  • Disney World. Väldigt spännande men tyvärr var det flera som kommit på samma idé för det var långa köer till allt. Disney i Hongkong ligger närma flygplatsen så vi valde att starta vår resa där. Det började med en timme kö för Anders för att checka in på Disneys Hollywood Hotel. Som tur var hade hotellet ordnat TV i receptionen med filmer och det lugnade ner otåliga, förväntansfulla glin en aning. Hugo hade nog hoppats att man kunde landa direkt i "Tomorrow land" hos Buzz Lightyear. Axel tyckte det var helt ok att titta på TV och kunde nog ha stannat kvar där hela eftermiddagen. Därefter buss till nöjesparken och vidare promenad in i parken. Där fanns mycket att titta på och göra, shower, träffa alla stjärnor och karuseller - Nalle Puhs honungsburkar och Buzz Lightyears laserpistoler var populära men även Tarzans koja mm. Dag 2 tillbringades också på Disney och därefter somnade barnen gott i taxin in till hotellet vi bokat mitt i stan.
  • Victoria Peak med fantastisk utsikt, fantastisk tågtur upp på berget, en fantastisk spännnade lutning på tågrälsen och fantastisk lunch med panoramautsikt.
  • För att snabbt få grepp om stan så valde vi att åka sightseeing-buss      runt både Hongkong Island och Kowloon med en dubbeldäckare cabriolet vilket var populärt grepp hos de små - åtminstone de första 10 minuterna. Vi fick se mycket av staden i alla fall och man kunde gå av på lämpliga ställen för att på egen hand upptäcka staden.
  • Laserljusshow i takt med musik från flera skyskrapor utmed havet. En show man har varje kväll kl 20 med olika tema.
  • Häftiga hus.
  • Ocean Park. En kombination av djurpark och tivoli. Också mycket att upptäcka för de små. Karuseller mest för de större barnen men även några för de mindre. Här hittade Axel sin favoritkarusell - "Frog hopper", han kiknade av skratt och helt orädd var han. Köa är inte Axels starka sida utan han gick (försökte åminstone) helt sonika förbi alla barnen och såg helt oförstående ut om någon stoppade honom. Han har kanske redan bott för länge i Kina. Här hade man bl a pandor som verkade trivas väldigt bra. Kul att se och det var tom någon som var vaken.
  • Vänstertrafik från brittiska tiden gör att man får se upp lite extra i trafiken.
  • Mysiga restauranger bl a australiensisk och italiensk.

Måtte detta nu inte försvinna också......

 
 
Ingen bild

Sylvia

14 april 2009 22:16

Wow, det här vågar jag nog inte berätta och visa för Oliver och Melvin.....det låter ju helt fantastiskt kul för era killar (och er såklart!!)
kram kram från ett vårfint Bårslöv

 
Ingen bild

Lotta

15 april 2009 20:47

Åhh vad mysigt! Önskar att vi kunde komma över och göra en sån tripp tillsammans. Saknar er och längtar till sommaren... nu när det är härlig vår här så längtar jag ännu mer!!! Krama familjen, vi hörs på skypen!

 
Ingen bild

Yvette

15 april 2009 21:33

Vilka äventyr! Kul att se era bilder! Jag får svindel bara av att se er uppe på taket i det höga huset! Kramar till er från ett vårlikt Sverige med aprilväder. Varannan dag "sommar" och varannan med isiga vindar. Dock står vitsippor, påskliljor och tulpaner i blom med härliga färger!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 2 februari 2011 13:55



Lite film och bilder från min innergård.         

Av Ingrid - 2 februari 2011 12:22

Ja, detta blir nog sista inlägget vad gäller Thorssonsinchina's äventyr i Asien.   Jag är precis hemkommen efter en liten tripp till Vietnam och har nu en dag på mig att packa, fixa det sista på kontoret och försöka "squeesa" ut det sista av Shan...

Av Ingrid - 15 januari 2011 11:31

Hej, Som vanligt så dröjer det lite mellan inläggen. Sorry!   Då är man tillbaka igen efter ett ganska långt uppehåll (tycker iofs inte resten av familjen) i Sverige över jul- och nyårshelgerna. Det var/är en rejäl vinter man fått uppleva i "Sved...

Av Ingrid - 13 december 2010 13:24

Denna tur blir ganska kort i Shanghai (och jag som redan tycker det går för fort). November och första veckan i december har det varit väldigt torrt och skönt väder men from igår så regnar det så där "underbart", rått och neverending - Brrr, int...

Av Ingrid - 22 november 2010 13:00

Tänkte jag skulle chocka med en uppdatering redan nu.   Söndagen blev ganska händelserik kan man säga: Jag blev hämtad av en kollega 06.30 för vidare färd till ett ställe utanför Shanghai, ca 1 timmes bilfärd. Jag hade äran att få hänga med i S...

Ovido - Quiz & Flashcards