Direktlänk till inlägg 30 augusti 2009

Då var vi här igen.

Av Ingrid - 30 augusti 2009 13:27

Då var vi tillbaka igen i det nygamla landet. Flygresan gick bra och barnen skötte sig exemplariskt på  planet. Härligt, vad kan man mer önska?

Datorn hade dock tagit "semester" och med hjälp av två kinesiska datanissar fick vi liv i den igen. Därav fördröjningen av bloggandet och skypandet.

I onsdags var vi på introduktion på skolan. Vi skulle få reda på vilka dom nya lärarna och klasskamraterna var. Det visade sig att man hade splittrat alla klasser och endast ett fåtal av kamraterna i Hugos klass var kvar. Det Hugo tyckte var mest spännande, var att andraklassarna fick flytta in i den stora skolbyggnaden. Häftigt! Hugos lärare heter i år Ms Crew.

Axel fick fyra svenska pojkar i sin klass. Bra tyckte vi eftersom han har haft det lite motigt det första året. Hans fröken är en trevlig, bastant kvinna från Sydafrika. Mrs Stevens heter hon.

Första morgonen gick galant och vi behövde inte stanna särskilt länge förrän Axel sa:

- Bye bye mamma.

Givetvis går det betydligt snabbare att komma in i rutinerna den här gången. Nu vet vi ju ungefär vad vi ska handla för mat, var vi ska handla den och hur lång tid allt tar. Nytt för i år är en annan ayi. Vi har "ärvt" Ms Linn från våra norska grannar som flyttat tillbaka (faktiskt inte hela familjen utan Stene kommer att bo kvar ett år till). Linn är från Filippinerna och pratar bra engelska vilket vi tror blir bättre för familjen, särskilt för barnen. Det blir så mycket enklare när man kan prata engelska har vi märkt....

Anders jobb fortsätter sin gilla gång men att det verkar lite lugnare med nya projekt. Nya omorganisationer är på gång men det verkar som Kina-kontoret klarar sig ett tag till.

I helgen har vi klarat av det årliga "streetpartyt". En avlappnad, trevlig tillställning med bord dukade på gatan, alla tar med sig egen mat och så givetvis BAAARRRBBEEECUE!!!. Vi har fått en del nya grannar och en del har flyttat härifrån men vi har ju börjat vänja oss vid det här nu. Det var kul att träffa dom som är kvar.

Vädret: Varmt 30-35-40 grader och mest sol. Det känns.

Hälsoläget: Det börjar sprida sig förkylning i familjen. Ingrid är rejält snuvig och Hugo hostar en del. Vi får hoppas det går över snart.


 
 
Ingen bild

Sylvia

30 augusti 2009 17:07

Skönt att höra att ni är på plats och har läget under kontroll. Kul för Axel med lite svensk support på dagis, då kommer det säkert fungera bättre.
Kram på er allihopa!

 
Ingen bild

åsa

31 augusti 2009 08:39

kul att resan gick bra. Hoppas att barnen trivs.kram på er åsa

 
Ingen bild

Mr DJ

31 augusti 2009 19:28

Starkt jobbat med öppen eld vid en gastub...

Ni måste ta det försiktigt...kan smälla annars.

 
Ingen bild

Yvette

1 september 2009 08:14

Så skönt att ni hade en bra resa! Hoppas att ni inte har så mycket mygg...?
Ha det gott så hörs vi på Skype!
Kramar från "lagom" varmt Sverige fast med för många getingar...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 2 februari 2011 13:55



Lite film och bilder från min innergård.         

Av Ingrid - 2 februari 2011 12:22

Ja, detta blir nog sista inlägget vad gäller Thorssonsinchina's äventyr i Asien.   Jag är precis hemkommen efter en liten tripp till Vietnam och har nu en dag på mig att packa, fixa det sista på kontoret och försöka "squeesa" ut det sista av Shan...

Av Ingrid - 15 januari 2011 11:31

Hej, Som vanligt så dröjer det lite mellan inläggen. Sorry!   Då är man tillbaka igen efter ett ganska långt uppehåll (tycker iofs inte resten av familjen) i Sverige över jul- och nyårshelgerna. Det var/är en rejäl vinter man fått uppleva i "Sved...

Av Ingrid - 13 december 2010 13:24

Denna tur blir ganska kort i Shanghai (och jag som redan tycker det går för fort). November och första veckan i december har det varit väldigt torrt och skönt väder men from igår så regnar det så där "underbart", rått och neverending - Brrr, int...

Av Ingrid - 22 november 2010 13:00

Tänkte jag skulle chocka med en uppdatering redan nu.   Söndagen blev ganska händelserik kan man säga: Jag blev hämtad av en kollega 06.30 för vidare färd till ett ställe utanför Shanghai, ca 1 timmes bilfärd. Jag hade äran att få hänga med i S...

Ovido - Quiz & Flashcards