Alla inlägg den 6 september 2008

Av Ingrid - 6 september 2008 14:50

Då har andra helgen i det nya landet börjat. Nu har det värsta kaoset lagt sig och vi har det tagit ganska lugnt idag. Anders har börjat jobba denna veckan och det började med en ganska lång tripp runt i stora landet. Yantai/Qindao norr om Shanghai samt Xiamen, som ligger utmed kusten mitt för Taiwan, har avverkats under onsdag till fredag. Steninköp till Citytunneln i Malmö stod på programmet. Nya maträtter har provats så som sjöborre (man åt inte taggarna!) samt något konstigt skaldjur som Anders aldrig sett innan. Kineserna kallade det för "räkans storebror" men Anders tyckte mest det så ut som någon mystisk varelse från en dålig skräckfilm, men det smakade gott när man väl kommit genom skalet.

Idag har vi letat blomstermarknad efter tips vi fått tidigare. Efter assistans från vår chaufför så hittade vi fram - Till fem stycken små "affärer" med tveksamt utbud. Det visade sig att den marknaden flyttat pga något nytt byggprojekt som det dräller av i denna stad. Vi åkte till botaniska trädgården istället. Pigga och alerta började vi utforska trädgården men med en treåring i släptåg som snart tröttnade på utforskning fick vi tänka om. Vi hittade en liten rundtursbuss som vi hoppade på och det visade sig vara ett bra beslut för det var en stor anläggning med många olika delar.

Efter rundturen beslutade vi att göra ett nytt försök att hitta blomstermarknad. Vår chaufför är himla bra att ha med sig för efter lite rundfrågning fick vi upp ett spår. Väl framme fick vi åter klart för oss att vi är i ett annat land med annan kultur. Växter hittade vi och vi köpte ett par stycken. Dessutom såldes mycket annat så som kaniner, burfåglar, hundar, akvariefiskar mm (tyvärr inget ställe för djurvänner). Många affärer sålde en speciell typ av lerkrukor vilket vi inte hade sett innan. Efter ett tag förstod vi vad det var. Man sålde även insekter som man kunde han som husdjur. I krukorna hade man en insekt som såg ut ungefär som en syrsa som man pysslade med. Man matade dom och i krukan fanns en pytteliten vattenskål i porslin. Runt dessa krukor satt vuxna karlar och petade på insekterna med små pinnar. Vi förstod inte riktigt vitsen med detta men det alltid bra med en hobby.



Ovido - Quiz & Flashcards