Alla inlägg den 4 januari 2009

Av Ingrid - 4 januari 2009 14:56

till "verkligheten" efter ca 3,5 veckor "hemma" i Sverige. Den alltid lika glada mr Ly tog emot på flygplatsen och därefter väntade ett nästan öde bostadsområde. Det var tydligen fler som firat helgerna på annan ort. Vi pratade nyss med en svensk familj, som valt att vara kvar för att fira helgerna på plats, som sa "aldrig mer jul här". Det var nära till lappsjuka (i en mångmiljonstad!) för dom såg inte till många familjer i området under helgerna. Flygresan tillbaka till Shanghai gick betydligt bättre än resan till Sverige då vår lilleman utförde många av sina knep och knåp så som tuschmålning av bordet, kallade på flygvärdinnorna 7 gånger och allmänt "myror-i-brallig" (eng: pain in the a--).

I Shanghai är det just nu rätt kallt med bara några plusgrader och det märks väldigt tydligt inne i huset. Inneskor är ett måste kompletterat med varma tröjor. Anders och Mr Ly försökte täta vår något skeva dörr med tätningslist men den räckte inte till (den är rätt skev) och dessutom gick det inte att stänga dörren ordentligt så det får väl fortsätta att blåsa friska vindar på stengolvet om vi inte kan komma på en annan lösning.

I Sverige jobbade Anders veckorna innan jul medan Ingrid passade på att träffa bekanta, besöka gamla skolan/dagis mm. Helgerna firades tillsammans med släkt och vänner och däremellan råkade familjen ut för alla möjliga sjukdomar. Och vi som trodde det skulle hända när vi flyttade TILL Kina.  Tyvärr hann vi inte inte träffa alla som vi tänkt oss men det är ju snart sommar.... 

Kom precis på att vi inte skrivit något om vårt senaste besök precis innan vi åkte till Sverige. Lotta Wallin med sonen Oscar kom på besök sista veckan. Vad som hände på besöket? Ja, ungefär samma program som föregående besök (förutom massage och Peking). Tro nu bara inte att vi tröttnat på besök. Det är alltid lika roligt att få visa upp det vi upplever här borta. Svårt att kunna återge alla intryck i blogg mm.

Så nu väntar vi på nästa anmälan från er (vecka 17-18 är bokad) men innan dess ska vi hinna med en semestertripp till Filippinerna i slutet av januari (kinesiska nyåret firas då). Förhoppningsvis har dom något varmare golv där....

Ovido - Quiz & Flashcards