Alla inlägg den 15 januari 2009

Av Ingrid - 15 januari 2009 13:55

Väl tillbaka i vårt andra hem så kom vi ganska snart in i vardagen igen. Det var givetvis lättare än när vi flyttade ner för nu har vi bättre koll på det praktiska så som matinköp mm. Men det är fortfarande sk-tkallt både inne och ute. På något sätt är det råare än en skånsk vinter, svårt att föklara.


I förra inlägget glömde vi berätta att vi träffade den riktiga tomten på Helsingfors flygplats, bildbevis bifogas. Populärt tidsfördriv för barnen och man fick ju godis också..


I helgen bestämde vi oss för att besöka Shanghai Science and Technology Museum (vilket vi tidigare mest kände till som en tunnebanestation med tillhörande Fakemarket). Det visade var en stor byggnad med många olika teman så som djurliv i olika världsdelar, robotar (vi var på robotshow där det utfördes svärddans, dansshow mm) och många andra sevärdheter. En del saker man själv kunde få prova på. Vi trodde vi skulle tillbringa ett par timmar där men vi var nog där 4-5 timmar och då hade vi inte hunnit med allt. Det vi bl a hann med var en 3D-bio som handlade om dinosaurier (undrar vem/vilka i familjen som valde den filmen). På 3D har man ju speciella glasögon vilket tydligt framgår av bilden -  visst är vi tjusiga!  Dom var stora på oss och dom var ÄNNU större på kineserna.


Nu laddar kineserna för kinesiska nyåret, det är Oxens år i antågande. Detta är helgen med stort "H" och det infaller sista veckan i januari men det börjar redan märkas på trafik och utsmyckning i stan. Snart kommer de att skjutas raketer och smällare dygnet om - oj, oj, oj.



Ovido - Quiz & Flashcards