Alla inlägg den 26 januari 2009

Av Ingrid - 26 januari 2009 13:39

Näst sista dagen i paradiset njuter vi fortfarande av värmen, havet och sanden, god mat och goda och billiga drinkar.

Vi trodde vi var på semester från ”hemlandet” men det märks att det är kinesisk nyårsvecka. Kineser på semester är ett ganska underhållande folk och det märks att dom inte är speciellt vana semesterfirare:

  • Dom åker gärna i stora grupper. Det märks…..
  • Dom har överhuvudtaget ingen respekt för vatten. Igår inträffade åtminstone tre ”nära döden upplevelser” i poolen. Det låg kineser lite varstans och kippade efter andan. En annan intressant iakttagelse var när en medelålders man med väldigt färggrann badring ”stövlade” ut i havet, lugn och säker (han hade ju sin badring), for lång ut på havet utan att verka fundera på hur han skulle ta sig iland ifall badringen skulle gå sönder. Han kom tillbaka – Puh!
  • Dom fotograferar överallt och jämt på allt möjligt, nästan värre än japaner. Och när dom fotograferar varandra ska det poseras i alla möjliga konstiga varianter, gärna med V-tecknet.
  • Dom skjuter smällare och raketer som bara den.

Lite sightseeing har vi också hunnit med. Anders och Hans-Otto (norska resesällskapet) for iväg på lite utforskning av ön och det visade sig att kontrasterna är stora. Bara några hundra meter från fina stranden finns en helt  annan sida av detta landet. Fattigdom, plåtskjul och i största allmänhet ”sunkigt”. Det ger ett visst perspektiv på vår ”drönartillvaro” här. Tyvärr verkar som en stor del av turistinvesteringarna inte går tillbaka till människorna här.

Ovido - Quiz & Flashcards