Alla inlägg den 25 januari 2009

Av Ingrid - 25 januari 2009 01:09

Och lite mer sand på tårna, i sängen – Ja överallt! Här tillbringar man sin mesta tid på stranden. Man badar, sover och äter. På kvällarna flyttar restaurangerna ned på stranden så sitter man där och tittar på solnedgången och alla fladdermöss som leker i mörkret. Känns faktiskt som ett riktigt paradis!

Människorna är vackra, vänliga och avslappnade och försäljarna inte alls så påstridiga som vi är vana vid i Kina. En skillnad är att dom vill ha dricks här, det är vi inte vana vid.

Vi började resan mitt i natten och vi måste nämna Axel kommentar när vi kom in på Shanghai’s flygplats – ”Är vi i Filippinerna nu?” Resan hit var en turbulent upplevelse på 3,5 timmar till Manilla. Därefter en 6 timmar lång väntan på nästa flyg som skulle ta oss till Caticlan. Landningen var en speciell upplevelse. Vi  cirklade runt Boracay i 20 minuter pga dåligt väder och därefter tog piloten sats, siktade noga in sig och sedan väntade oss en väldigt snabb inflygning och efter landning full broms. Väl framme bars väskorna till en båt som tog oss till ett regnigt Boracay. Regnet varade inte så länge utan att det sprack upp lite senare så vi hann med ett dopp i poolen.

Vi  har väldigt snabbt kommit i filippinsk lunk. Vi ”softar” mest hela dagen, först god frukost och sedan direkt ner till stranden för solning och bad. Stranden är VÄLDIGT BRA! Sedan lite lunch vid strandkanten. Därefter mer bad på stranden eller vid poolen (barnen vill hellre bada i poolen så vi får kompromissa). Efter stranden tar vi det lite lugnt och vilar kropparna lite och därefter middag under palmerna vid strandkanten. Vi ska nog klara några dagar till……

Båt med glasbotten var en spännande upplevelse för familjen, särskilt  för barnen. Arrangörerna hade lovat att vi hitta Nemo (clownfish känd från barnfilm) och vi trodde givetvis att detta var ett nytt sätt att locka turister efter våra erfarenheter från det stora landet. Men VI HITTADE NEMO! (Skrek i alla fall barnen högt ) - 3 stycken! Samt väldigt många andra fiskar och väldigt vacker korall dessutom. Lite fusk var det, kex är väldigt effektivt. Hugo och Anders fick chansen att snorkla.
Ovido - Quiz & Flashcards