Direktlänk till inlägg 1 september 2008

Första skoldagen mm

Av Ingrid - 1 september 2008 15:07

Kl är nu 21.15 här och vi pustar ut efter ännu en händelserik dag. Ja inte riktigt kanske för Ingrid är hos grannarna för träff med andra damer på området för planering av aktiviteter under hösten - Hon lär nog inte bli sysslolös. 


Första riktiga skoldagen för barnen:

Mjuk inskolning a la Sverige? - Inte precis.  Vi var ute i god tid och satt i receptionen och väntade. Lite dåligt med folk tyckte vi trots att klockan närmades sig start. Efter tag visade det sig att Hugo skulle vara på samling i gympasalen med alla andra så Anders fick följa med Hugo dit medan Ingrid stannade kvar med Axel. Hugo mfl samlades klassvis och sedan var det hej och goodbye till föräldrarna. När Anders lämnade gympasalen började en viss underläpp darra betänkligt och blicken som sökte pappa kunde man inte ta miste på. Anders stannade kvar precis utanför med en bunke spaka föräldrar och väl där kom barnen tågandes förbi på raka fina led. Tyvärr hade inte blicken förändrats precis, bara något mer rödgråten. Man är inte precis kaxig som förälder i dessa lägen.

Axel hade en något annan strategi i början. Ingrid lämnade iväg honom och han vinkade modigt. Efter tio minuter kom läraren ut igen med viss panik i ögonen och letade frenetiskt efter Axel. Ni kan nog ana Ingrids tankar.... Det visade sig att Axel helt enkelt gått in i klassrummet, lagt sig under en filt och somnat. Läraren lär hålla koll på Axel i framtiden.

Bland andra nervösa föräldrar väntade vi kvar i receptionen under förmiddagen. Det var flera barn som var ledsna och det hördes väldigt tydligt ut till oss - Inte speciellt kul. Nu visade det sig dock att Hugo väldigt snabbt kommit på andra tankar för ganska snart kom hans klass (Juniper) ut på samma raka fina led och sist kom Hugo studsandes med en helt annan min. Vi skymtade även Axel några gånger och det verkade fungera bra även där (gruppen kallas Cherry). Axel tröttnade något under eftermiddagen men det ska nog fungera framöver.

På förmiddagen började vår Ayi (hushållerska). Städning, tvättning, mathandling och matlagning stod på programmet. Det känns lite konstigt med andra människor i huset men vi lär vänja oss ganska snart. Ingen dag utan lite kommunikationsförvecklingar. Men vad kan man förvänta sig när vår chaufför, som knappt kan engelska, försöker förklara saker för Ayi som pratar mest Shanghainese men det fungerar över förväntan. Dagens lilla knorr: Ingrid bad Ayi att tvätta och hon trodde hon skulle tvätta precis allt som låg i tvättkorgen plus lite till vilket medförde att vi fick hänga tvätt i precis hela huset inkl de enda sängkläderna vi äger just nu. Vi fick försöka stryka sängkläderna torra. Vi gav henne fria händer att fixa middagen till kvällen och vi följde med henne till lokala stormarknaden (Hoppsan? Det finns ju affärer inom 10 minuters bilfärd). Spännande men middagen blev riktigt god. Det blev mycket mat över så vi bjöd in chauffören och han fick pröva kniv och gaffel för första gången - Han saknade nog sina pinnar.


 
 
Ingen bild

jönssons i mörarp

1 september 2008 18:09

hoppas hugo gör sina läxor och inte sitter för mycket vid playstationet!!!:]

 
Ingen bild

Kicka

1 september 2008 19:42

Hej!

Vad kul det var att vi kunde skypa idag på lunchen. Vi har tänkt massor på barnen och deras första skol- och dagisdag. Vad skönt att det gick så bra ändå och att barnen verkade så glada när vi såg dom. Kul att se er oxå och era nya köksstolar med söm. Ni ser ju ut att ha jättestort!
Stor kram till er alla från Kicka, Peter och Jonna

 
PIA

PIA

1 september 2008 20:50

Fick mig ett gott skratt när jag läste om språkförväxlingen vilka missar det kan bli. Hoppas ni fick sängkläderna torra.
Tur att Hugos läpp slutade drarra och att han kommer trivas i skolan.
Kram Till er alla Hugo följer er på nätet.

http://www.nogg.se/pia.sjolander

 
Ingen bild

Karin & Börje

1 september 2008 23:26

Hej! Stackars chaufför! Skandinaver som kommer till China och försöker skola om folket! Härliga ungar, Hugo och Axel! Det kommer säkert att bli bra i skolan efter ett tag. Ha det riktigt bra och njut av att få all hjälp i huset. Skönt med rena sängkläder!
Kram Karin och Börje

 
Ingen bild

Christel

2 september 2008 18:59

Tjenixen!
Ja, som ni vet har vår dator varit "kaputt" men nu har vi "lagat" den igen!
Nu har jag kunnat läsa er blogg!!
Oj, vad ni skriver ofta.... kul!!
men som ni oxå vet är det inte ofta jag är
inne på datorn, man får ställa sig i "kö" med en tonårsson och en "datanörd" till sambo!
Ni ser ut att ha "full rulle" där över :-D
hoppas ni trivs och att ni har det bra nere i värmen... en annan längtar ju själv dit(till värmen alltså)....BARA 1 1/2 MÅNAD TILL VI ÅKER TILL SYDAFRIKA!! la la laaa... kul att kunna umgås med familjen, det blev ju ingen gemensam semester denna sommaren p.g.a mitt nya jobb.
Ha det nu gott och ät lite god kinesmat för mig oxå (ni vet att jag gillar asiatiskt!)
Kramar från oss alla!!

 
Ingen bild

sylvia

3 september 2008 11:25

Så fina killarna ser ut! Hoppas att det fungerar bra i skola och på dagis. Oliver har skickat mail till Hugo, har ni fått det? Annars får vi försöka igen. Kram från Bårslöv

 
Ingen bild

Gunilla

3 september 2008 22:30

Hallå i Kina,
Vad fina killarna är. Hur är det med Anders har du också arbetsuniform? Har se anställda slutat skaka? Roligt att höra att ni redan träffat så många nya människor så ni inte känner er helt vilsna ute i världen. Här börjar bli lite "höstkänning" ute nu. Ser fram emot att snart se er igen.
Kram Nilla

 
Ingen bild

Thörn-Ohlsson

5 september 2008 09:23

Nu fungerar vår dator igen och vi följer era strapatser med glädje. Jag förstår Hugos reaktion den första skoldagen. Tänk vilka kontraster det är. Vi tänker mycket på er och jag har nu tryckt ut bilden med era fina pojkar på väg till skolan. Max släpper den inte. Nu kallar Max från toan. Ha det super bra. Kram Annica med familj.

 
Ingen bild

av familjen Maltesjö

20 september 2008 14:09

Så fina killarna var på fotot. Tuff start, men det är tur att barn anpassar sig snabbt. Ha det kanon.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 2 februari 2011 13:55



Lite film och bilder från min innergård.         

Av Ingrid - 2 februari 2011 12:22

Ja, detta blir nog sista inlägget vad gäller Thorssonsinchina's äventyr i Asien.   Jag är precis hemkommen efter en liten tripp till Vietnam och har nu en dag på mig att packa, fixa det sista på kontoret och försöka "squeesa" ut det sista av Shan...

Av Ingrid - 15 januari 2011 11:31

Hej, Som vanligt så dröjer det lite mellan inläggen. Sorry!   Då är man tillbaka igen efter ett ganska långt uppehåll (tycker iofs inte resten av familjen) i Sverige över jul- och nyårshelgerna. Det var/är en rejäl vinter man fått uppleva i "Sved...

Av Ingrid - 13 december 2010 13:24

Denna tur blir ganska kort i Shanghai (och jag som redan tycker det går för fort). November och första veckan i december har det varit väldigt torrt och skönt väder men from igår så regnar det så där "underbart", rått och neverending - Brrr, int...

Av Ingrid - 22 november 2010 13:00

Tänkte jag skulle chocka med en uppdatering redan nu.   Söndagen blev ganska händelserik kan man säga: Jag blev hämtad av en kollega 06.30 för vidare färd till ett ställe utanför Shanghai, ca 1 timmes bilfärd. Jag hade äran att få hänga med i S...

Ovido - Quiz & Flashcards